Det Økologiske Råd henter ny direktør fra Energi- og Klimaministeriet

1. marts 2018
Claus Ekman tiltræder den 1. maj stillingen som direktør i miljøorganisationen Det Økologiske Råd. Han kommer fra en stilling som souschef i Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet og overtager posten efter Christian Ege, der går på pension.

Den 1. maj er der skiftedag på chefkontoret i Det Økologiske Råd, når Christian Ege efter 21 år på posten går på pension. Den nye direktør bliver 43-årige Claus Ekman, der har en solid faglig baggrund inden for energi- og klimaområdet. Han kommer fra en stilling som chefkonsulent og souschef i Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet, og har tidligere arbejdet i Energistyrelsen, været ansat på den danske OECD-delegation i Paris samt forsket ved den europæiske organisation for højenergifysik, CERN.

”Vi er meget glade for, at det er Claus, der bliver vores nye direktør. Han har den helt rigtige faglige ballast til at kunne lede en faglig specialiseret miljøorganisation som Det Økologiske Råd. Desuden har han et solidt kendskab til de politiske processer og stor erfaring med at skabe samarbejde mellem forskellige aktører,” siger Tue Damsø, bestyrelsesformand for Det Økologiske Råd og fortsætter: ”Derfor er vi også overbeviste om, at han vil være med til at sikre, at Det Økologiske Råd også i fremtiden er en vigtig aktør og meningsdanner i debatten.”

Claus Ekman er naturligvis også meget glad for, at bestyrelsen for Det Økologiske Råd valgte at ansætte ham som ny direktør.

”Det Økologiske Råd er en stærk miljøorganisation, der igennem mange år har været med til at skabe forandringer på en lang række områder indenfor miljø og klima. Rådet bygger deres løsningsforslag på solide, faktabaserede analyser og en god forståelse for den politiske virkelighed. Det er en tilgang, der tiltaler mig meget. Jeg er sikker på, at vi sammen kan få endnu større gennemslagskraft og være med til at skabe et sundere og mere bæredygtigt samfund,” siger Claus Ekman.