Tag testen og kend dit klimaaftryk!

20. maj 2021
Er du fuld af grøn energi? Eller har du brug for inspiration til, hvordan du kan få en mere klimavenlig hverdag? I dag lancerer Rådet for Grøn Omstilling kampagnen Kend dit Klimaaftryk, hvor du kan teste dit klimaaftryk og vinde et besøg af vores klimarådgiver.

Hver dansker udleder i gennemsnit 17 tons CO2 om året, hvilket gør os til et af de mest udledende folkefærd i verden. Det er alt for meget, hvis vi skal nå klimamålene om at blive CO2-neutrale i 2050.

Årsagerne til danskernes høje udledning er mange. Det er bl.a. vores store forbrug af madvarer, som bliver fragtet fra nær og fjern, ting og sager som tøj og elektronik, og måden vi transporterer os rundt på, der bidrager til et stort forbrug, og sikrer os en delt førertrøje i feltet af CO2-udledere.

Med denne kampagne ønsker vi at oplyse om og give gode råd til, hvordan danskerne med lette greb kan omlægge deres livsstil og blive en del af den grønne omstilling.

Kampagnen består af testen Kend dit Klimaaftryk, hvor du kan teste dig selv og dine valg i hverdagen og finde ud af, hvor klimavenligt du lever, samt få gode råd til at gøre din livsstil lidt grønnere.

Når du tager testen, er du samtidig med i konkurrencen om at vinde et besøg af vores klimarådgiver Kåre Press-Kristensen, der vil komme på besøg (enten fysisk, telefonisk eller online) til en gennemgang af dit personlige forbrug og livsstil, så du kan blive skarpere på, hvor du med fordel kan ændre vaner, og hvor du er godt på vej. Det er også muligt at vinde 10 x 1 års gratis medlemskab af Rådet for Grøn Omstilling.

Kampagnen løber frem til slutningen af juni 2021, hvor vinderen trækkes. Vinderen bliver kontaktet direkte efter lodtrækningen.

For yderligere information:

Trine Seidelin Hagen

PR- og presseansvarlig

(+45) 3318 1946
trine@rgo.dk

Læs mere om kampagnen her: