RGO søger praktikanter til foråret 2025

8. oktober 2024

Har du interesse i klima, energi, transport, miljø, cirkulær økonomi og bioressourcer? Er du i gang med en videregående uddannelse, og brænder du for den grønne omstilling, så har du nu mulighed for at blive praktikant i Rådet for Grøn Omstilling. Vi søger 3-4 dygtige praktikanter til foråret 2025, der gerne vil lære at arbejde i en grøn løsningstank og være med til at accelerere Danmarks grønne omstilling. 

Du er studerende ved en natur- eller samfundsfaglig uddannelse på universitetet og ønsker at få et praktikophold med masser af mening, læring og gode kollegaer. Måske er det dig vi søger som praktikant i forårssemesteret 2025. 

Praktikant i Rådet for Grøn Omstilling 

Du vil som praktikant i RGO blive en del af en miljøorganisation og grøn løsningstank, der i mere end tre årtier har arbejdet for den grønne omstilling i Danmark og EU. Vi har en mission om at gøre Danmark til et klimapositivt samfund, der i 2040 kan leve indenfor de planetære grænser. Hos os kan du blive en del af et stærkt fagligt miljø, hvor vi alle arbejder passioneret for den grønne omstilling. Du kan styrke din viden og dit netværk. Selv om vi alle arbejder dedikeret på vores projekter, så lægger vi vægt på et godt arbejdsmiljø, venlighed og en afslappet og social stemning. 

Dine opgaver som praktikant
Du bliver tilknyttet en af vores fire hovedklynger – cirkulær økonomi, bioressourcer/fødevarer, energi/klima og transport. Du kan være med til at indsamle og bearbejde data, lave analyser og bidrage til et af vores mange projekter om den grønne omstilling. Og du kan være med til at arrangere events, netværksmøder og future labs, hvor du selv kan få et stærkere netværk. 

Hvilke kompetencer søger vi?
• Du er i gang med en videregående uddannelse inden for natur- og samfundsvidenskab. Om du er biolog, fysiker, økonom, statskundskaber, antropolog eller måske noget helt sjette er ikke så afgørende, men det er vigtigt, at du brænder for klimaet og den grønne omstilling.
• Du har stærke analytiske evner. Det er en fordel, hvis du er dygtig til at lave kvalitative og/eller kvantitative analyser.
• Du er god til at kommunikere både skriftligt og mundtligt.
• Du kan arbejde selvstændigt og gerne vil bidrage til at finde de grønne løsninger.
• Du er samarbejdsorienteret og er typen, der gør holdet bedre.
Arbejdsopgaver
• Research og talindsamling
• Analyser
• Udvikling, planlægning og afvikling af events om den grønne omstilling
• Tværgående udviklingsopgaver i programmet/teamet 

Praktikforløbet
Praktikforløbet er 37 timer om ugen. Perioden er ideelt fra starten af februar 2025 til juni 2025. Der er mulighed for efterfølgende ansættelse som student. Du refererer til den faglige leder i din hovedklynge. Vi giver en økonomisk erkendtlighed på 3000 kr/md., der kan supplere din SU. 

Ansøgningsfrist 25. oktober 2024. 

Samtalerne holdes torsdag den 31.oktober 2024. 

Hvis du kan se dig selv som praktikant hos os, hører vi meget gerne fra dig. Ansøgning og CV sendes til administrationschef Svend Tabor på svend@rgo.dk . Hvis du ønsker få mere information kan du kontakte Svend.  Vi opfordrer alle interesserede uanset alder, køn, religion eller etnisk tilhørsforhold at søge praktikstillingerne. 

Kontakt

Svend Tabor

Administrationschef, Sekretariatet

(+45) 3318 1933
svend@rgo.dk

Læs mere