En bæredygtig tøjbranche – hvor langt er EU fra målet?

Hvornår: torsdag den 8. dec. Kl. 9.00-10.00
Hvor: online/Zoom

I 2030 har EU omstillet tekstilindustrien. Tøjet har en lang levetid, det er lavet af god kvalitet, og fast fashion er gået af mode. Sådan lyder visionen for fremtidens tekstilsektor i den såkaldte EU-strategi for bæredygtige og cirkulære tekstiler. Dette emne dykker vi ned i på vores morgenwebinar 8. december.

Der er nemlig i høj grad brug for, at vi får taget hånd om tekstilindustrien. Industrien er den fjerdestørste miljøbelaster efter mad, bolig og transport. Og produktionen og forbruget af tekstiler stiger. Med det følger en endnu højere indvirkning på vores klima og miljø samt på vand- og energiforbruget. EU’s tekstilstrategi forsøger at takle dette gennem en række tiltag, der sætter krav til bæredygtig produktion, og som skal gøre det lettere for forbrugerne at købe bæredygtigt tøj.  

Men er EU-strategien overhovedet ambitiøs nok? Kan branchen leve op til det? Er det et endegyldigt farvel til fast fashion? Og hvad mangler vi for, at vi får en reel bæredygtig tekstilbranche.

Find programmet her.

Gæster: Esben Licht, Medstifter & Direktør, Tekstilrevolutionen, Else Skjold, Lektor i Design og Bæredygtighed, Det Kongelige Akademi og Marie Busck, CSR- og bæredygtighedschef, Dansk Mode & Textil.

Webinaret er støttet af Europa-Nævnet.

For yderligere information:

Ulrikke Nelboe Møllegård

Rådgiver, Cirkulært byggeri og ressourcer

(+45) 2855 4865 ulrikke@rgo.dk

Del på sociale medier