Mød Rådet for Grøn Omstilling på Folkemødet

14. juni 2022
Torsdag går Folkemødet 2022 i gang i Allinge på Bornholm. Rådet for Grøn Omstilling er naturligvis med og deltager i en lang række spændende arrangementer og debatter - nogle arrangerer vi selv, andre er vi med til som debattører eller oplægsholdere. Her får du et overblik over de arrangementer og debatter, vi selv arrangerer.

Torsdag

14:00-14:30 Klimameninger: Grønne brændstoffer – kan vi flyve løs? Vores transportekspert Jeppe Juul er moderator og stiller sammen med CPH SAS og Henrik Wentzel fra SDU spørgsmålet: Vil nye grønne brændstoffer betyde, at vi fremover kan flyve uden dårlig samvittighed? 
Sted: Klima- og Energiscenen. 

14:30-15:30 Klimameninger: Grøn Samfundskontrakt. 
Vores direktør Bjarke Møller er moderator på en debat om, hvad en grøn samfundskontrakt er, hvad den kræver, og hvorfor den er vigtig. 
Sted: Klima- og Energiscenen. 

17:50-18:30 Grøn EU-quiz: Eksperter mod folkemødegæster.
Vores direktør Bjarke Møller er quizmaster, når Morten Helveg Petersen, Elise Sydendal, Anne Højer Simonsen og Anders Overvad dyster med publikum. Læs mere om arrangementet her.
Sted: Klima- og Energiscenen. 

Fredag 

12:30-13:30 Et grønt sundhedsvæsen – hvordan når vi i mål?
Her  debatterer vores seniorrådgiver Kåre Press-Kristensen sammen med Bolette Friderichsen (formand, Dansk Selskab for Almen Medicin), Maria Gaden (leder, Region Midtjylland), Jens Brøndberg (indkøbschef, Region Hovedstaden) og Anna Rasmussen (Ph.d.-studerende, Sjællands Universitetshospital) tre tematikker under overskrifterne: Bæredygtighed i sundhedssektoren – Hvor kommer klimabelastningen fra? – Hvordan kommer vi videre? 
Sted: Skurvognen. 

17:00-17:30 Grøn godstransport på vej: Hvordan skal det lykkes at få gjort transportbranchen grøn. Hvilken teknologi skal man satse på – og er der overhovedet energi nok til el- og brint-elektriske lastbiler? En samtale med lastbilproducenterne Volvo og Daimler, som vores seniorrådgiver Jeppe Juul er moderator på. 
Sted: Klima- og Energiteltet. 

17:30-18:00 Grønne fly – hvornår kan vi flyve grønt?
Hvornår kan vi med god samvittighed flyve på charterferie med grønne fly? Hvad skal der til og hvor meget grøn strøm skal der til? Og hvor hurtigt kan vi gøre det? Hør bud fra Københavns Lufthavne, European Energy og Norwegian. 
Sted: Klima- og Energiteltet. 

Lørdag

10:30-11:00 Er EU’s mål på linje med Parisaftalen?
På COP26 forpligtede verdens lande hinanden til inden dette års klimakonference – COP27 i Cairo – at skrue op for den globale klimahandling. EU har meddelt, at man ikke vil øge de overordnede klimamål forud for COP27. Men er det fair? Løfter vi vores andel med 55 % reduktion i 2030 – og er net-zero i 2050 tids nok? Det debatterer vores rådgiver Rasmus Larsen sammen med Jens Mattias Clausen, Programchef for EU, Concito og Mattias Söderberg, Chefrådgiver, Folkekirkens Nødhjælp. Læs mere om arrangementet her.  
Sted: Klima- og Energiteltet.  

11:00-11:30 Fra landbrugsstøtte til klimastøtte?
Debatmøde hvor EU-parlamentarikerne Nikolaj Villumsen og Asger Christensen  mødes med bornholmske landmænd til debat om fremtiden for EU’s landbrugsstøtte i fremtiden. Læs mere om arrangementet her.
Sted: Klima- og Energiteltet.

11:30-12:00 Er transporten på sporet i EU?
EU lægger rammerne for en stor del af Unionens klimabelastning. Rammer der er af stor betydning for, hvor hurtigt vi kan omstille transportsektoren i Danmark. Rådgiverne fra vores transportteam Jeppe Juul og Rasmus Bjerring Larsen forklarer nærmere i Klima- og Energiteltet.
Sted: Klima- og Energiteltet. 

12:10-12:50 Hvordan sparer vi på energien?
I den aktuelle energikrise er der fokus på energieffektivisering og -besparelser. Men hvordan optimerer og reducerer vi bedst vores energiforbrug, og hvor får vi mest valuta for pengene? En praktisk og handlingsorienteret diskussion mellem energi- og forbrugereksperter – med aktiv publikumsinvolvering. 
Sted: Klima- og Energiteltet. 

13:30-14:00 Har EU glemt bygningers klimapåvirkning?
Hvordan sikrer vi fokus på bygningers samlede CO2-aftryk, når bygningsdirektivet skal under luppen? Debat mellem Harpa Birgisdottir (Professor på Aalborg Universitet), Gunde Odgaard (Sekretariatsleder BAT-Kartellet), Sinus Lynge (partner i tegnestuen EFFEKT), Mikkel Schlesinger (Partner i tegnestuen CEBRA) og Signe Kongebro (partner, Henning Larsen).  
Sted: Klima- og Energiteltet.