Pernille Weiss (K) stemmer imod udfasning af fossilbiler og eget konservativt mandat

11. maj 2022
I en vigtig afstemning i dag i Europarlamentets miljøudvalg endte det vigtigste kompromisforslag, der skal udfase fossile biler og accelerere udbredelsen af elbiler med at blive stemt ned med stemmerne 44-44. Den konservative Pernille Weiss leverede den afgørende stemme imod.

”Det er absurd at have en dansk konservativ europaparlamentariker, der på så afgørende et område aktivt stemmer imod klimaet, den danske position og konservativ politik i Danmark. Hun blev markedsført som en grøn stemme i EU, som en grøn stemme i den Kristendemokratiske gruppe, men desværre har den stemme vist sig at være sort”, siger Jeppe Juul, seniorrådgiver i Rådet for Grøn Omstilling og fortsætter: 

”Udfasningen af fossilbiler er helt afgørende for udfasningen af fossil olie. Både på grund klimaet, og for at EU kan slippe fri af sin olieafhængighed af bl.a. Rusland og Mellemøsten. Elbiler er også sikkerhedspolitik, og derfor er det på alle måder et elendigt signal, de konservative i Europa-parlamentet her sender”, siger Jeppe Juul. 

Mens alle øvrige danske europaparlamentarikere i udvalget stemte for et forbud mod nye fossile biler i 2035 og betydelige stramninger af CO2-kravene til nye biler, har Pernille Weiss stillet ændringsforslag der vil svække Kommissionens forslag frem for at styrke det. 

”Pernille Weiss modarbejder aktivt den grønne omstilling af transportsektoren og arbejder i stedet for at bremse omstillingen til elbiler, når hun stemmer imod et forbud mod fossilbiler i 2035. Et forbud som Danmark arbejder for at få fremrykket til 2030 med opbakning fra Det Konservative Folkeparti”, siger Jeppe Juul og udtrykker betydelig skuffelse over resultatet. 

Det stækkede forslag skal nu fremlægges for hele Europa-parlamentet, men forventes nu at blive betydeligt mindre ambitiøst end antaget. 

For yderligere information:

Jeppe Juul

Transportpolitisk chef

(+45) 3318 1948
jeppe@rgo.dk