One Planet Living

Vi har kun denne ene planet. Med dette internationale projekt er vi med til at hjælpe den grønne omstilling på vej i Danmark, mens vores partnere gør det samme i udlandet

Rådet for Grøn Omstilling er den danske koordinator for det internationale projekt One Planet Living, der er skabt med henblik på at hjælpe den grønne omstilling på vej. Den danske del af projektet foregår i Helsingør, hvor kommunen og en række skoler og virksomheder bliver hjulpet til at stille skarpt på bæredygtig udvikling og igangsætte konkrete initiativer, der gør en forskel. Projektet har også til formål at skabe fælles fodslag og inspiration mellem de deltagende byer og virksomheder.

Projektet binder de globale klimamål fra Paris-aftalen sammen med det helt nære arbejde i byerne. Der arbejdes med ti enkle principper med fokus på klima, miljø og det gode liv – inspireret af de 17 verdensmål. Projektet bringer virksomheder, skoler, ildsjæle og organisationer sammen – og hjælper dem i arbejdet med at tage helt konkrete skridt i forhold til bæredygtig omstilling. 

Workshop i Helsingør 25.09.18

Visionen er at udvikle byerne, så alle kan leve et godt liv inden for planetens muligheder og begrænsninger, og hvor man kan lære af hinandens erfaringer på tværs af lande.

Projektet er et samarbejde mellem fire byer: Durban i Sydafrika, Oxfordshire County i England, Saanich i Canada og Helsingør i Danmark.


Projektet er udført i samarbejde med det britiske center Bioregional

Video: https://youtu.be/h3NZ7cmR9v8

Periode 2018-2020

Projektet er finansieret af KR Foundation.


Projektkoordinatorer

Claus Ekman

Forhenværende direktør (indtil 2022)

Daria Rivin

Seniorrådgiver, Transport

(+45) 3318 1936
daria@rgo.dk

Del på sociale medier