Se eller gense webinaret ‘EU har udsat en øget beskyttelse af miljø, klima og sundhed på ubestemt tid. Hvordan kommer vi videre?’

16. november 2023
Gik du glip af vores webinar om EU og udskydelsen af kemikalielovgivningen REACH? Eller vil du gerne gense nogle af oplæggene? Så se med her.

EU’s kemikalielovgivning, REACH, som blev vedtaget for 17 år siden, trænger i den grad til at blive opgraderet og forbedret. Men EU har nu udsat den planlagte revision på ubestemt tid. Det betyder, at revisionen nu får lange udsigter med både et kommende Europa-Parlamentsvalg i 2024 samt efterfølgende en ny EU-Kommission.

Forskere har for snart to år siden påvist, at endnu en planetær grænse er overskreden: Den kemiske forurening har overskredet grænsen for, hvor stor en belastning planeten kan klare. Alligevel er vi endt i en situation, hvor en afgørende opgradering af REACH er skudt til hjørne.

På vores webinar den 9. november 2023 satte vi fokus på det vigtige spørgsmål: Så hvad skal der nu ske, for at den grønne omstilling ikke går i stå på kemikalieområdet?

Skal Kommissionen speede andre lovgivningsprocesser op (fx legetøj, kosmetik m.fl.)? Skal der opfordres til mere frivillig udfasning af de mest bekymrende kemikalier, eller er der behov for noget helt tredje?

Hør hvad branche og miljøorganisation siger til den nyeste udvikling. Og hør hvad medlem af Europa-Parlamentet Christel Schaldemose vurderer, at EU-parlamentet kan gøre for den fremtidige proces.

Se hele webinaret her:

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept

Finansieret med tilskud fra Europa-Nævnet. Ansvaret for indholdet er alene tilskudsmodtagers.