Se eller gense hele webinaret om EU’s landbrugsstøtte

9. december 2022
Gik du glip af vores webinar om EU´s landbrugstøtte, torsdag d. 24 november? Eller vil du gerne gense to af oplæggene? Så se med her.

EU’s landbrugsstøtte – mange vil af med den, og mange kan ikke leve uden. Torsdag den 24. november blev webinaret om landbrugsstøtten, afholdt.

Der blev særligt sat fokus på spøgsmålene: Er vi på rette vej med de nye EU-rammer for støtten og de nuværende nationale plan? Hvad betyder det for landbrugerne og på bedrifterne? Og hvad bør ændres, så vi anvender de mange EU-milliarder bedst for landbruget, naturen og miljøet?

Landbrugsstøtten er en omdiskuteret ordning, der har stor betydning for fødevarepriser, de europæiske landmænds indkomster og ikke mindst miljø, klima og natur. Landbrugsstøtten, der årligt tilfalder de europæiske landbrugere, udgør omkring 411 milliarder kroner eller en 1/3 af EU’s samlede budget. 

Med den nyeste CAP-reform (2023-2027) introduceres blandt andet eco-schemes, der er med til at kanalisere dele af EU’s landbrugsstøtte mod klima, miljø og naturtiltag. Den direkte hektarstøtte bliver i højere grad betinget af, at arealer forvaltes på måder, der har en positiv effekt på biodiversitet, miljø og klima. EU sætter de overordnede rammer og krav, og de enkelte lande, herunder Danmark, har udarbejdet en strategisk plan for hvordan støtten herunder fordeles.

Oplæg

Oplæg v/Niklas S. Jørgensen, landbrugsrådgiver, Rådet for Grøn Omstilling. Landbrugsstøtten som omstillingsværktøj.

Oplæg v/Lone Urbrand Larsen, planteavlskonsulent, Agrovi.

Se hele webinaret her:

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept

Webinaret er støttet af Europa-Nævnet.

For yderligere information:

Niklas Sjøbeck Jørgensen

Rådgiver, Fødevarer og bioressourcer

(+45) 3318 1945
niklas@rgo.dk