Støt vores arbejde for et liv uden skadelige kemikalier

30. maj 2019

I Rådet for Grøn Omstilling arbejder vi for, at du kan få et liv uden skadelige kemikalier.

Det er ikke i orden, at vi skal udsættes for skadelig kemi. Derfor taler vi din og alle andre forbrugeres sag i både Danmark og EU.

Men vores arbejde er i høj grad finansieret af små/mindre fondsbevillinger, og derfor vi har brug for din støtte til at fortsætte.

Du kan vælge at støtte vores arbejde for en grøn omstilling af samfundet ved at give et fast månedligt beløb eller blot ved at give et enkelt bidrag. Du vælger selv nedenfor.

Tak, fordi du vil være med til at gøre en forskel.


5 tips til at undgå skadelige kemi i hverdagen

  • Luft ud og støvsug – så fjerner du de skadelige stoffer, der binder sig til støvet.
  • Brug din sunde fornuft når du handler på internettet. Netbutikker udenfor EU skal ikke overholde samme kemikaliekrav, som EU-baserede. Hold dig til danske eller europæiske netbutikker.
  • Sluk for elektronik du ikke bruger. Kemikalierne afdamper især ved varme. Undgå så vidt muligt at have elektronik i soveværelset.
  • Vælg miljømærkede produkter. Svanemærket og EU’s Blomsten har skrappere krav til kemikalieindhold.
  • Spørg i butikken, om produktet indeholder stoffer på EU’s såkaldte kandidatliste. Brug appen Tjek Kemien, der gør det let at spørge virksomheden direkte. Hvis et produkt indeholder et særlig problematisk kemikalie, skal de melde tilbage seneste 45 dage efter, at du har spurgt.
 

Vi har også fokus på indeklimaet i børneværelser og daginstitutioner. Her får du vores råd til et bedre indeklima i hjemmet: