El-lastbilerne indtager Christiansborgs Slotsplads og Børsen

18. januar 2023
Rådet for Grøn Omstilling, Dansk Erhverv og Volvo er gået sammen om et event den 26. januar 2023, der viser ellastbiler frem for beslutningstagere og sætter fokus på branchens udfordringer og rammevilkår i den grønne omstilling.

Lige nu er Danmarks nabolande i den grønne førertrøje. Andelen af indregistrerede batterielektriske lastbiler er langt højere i både Tyskland og Sverige.

Det betyder, at danske virksomheder mister konkurrencekraft, samt vigtig viden og erfaring, som de skal gøre brug af i fremtiden.

Derfor er Dansk Erhverv, Rådet for Grøn Omstilling og Volvo gået sammen om at sammenfatte forslag til de initiativer, der kan understøtte udrulningen af nye grønne teknologier, og samtidig styrke både det danske erhvervsliv og vores klimaambitioner.

Det sætter organisationerne fokus på til et dagsevent på Christiansborgs Slotsplads og Børsen d. 26. januar, hvor beslutningstagere kan få en prøvetur i en batterielektrisk lastbil og blive præsenteret for branchens udfordringer i den grønne omstilling.

For mere information

Jeppe Juul

Transportpolitisk chef

(+45) 3318 1948
jeppe@rgo.dk

Daria Rivin

Seniorrådgiver, Transport

(+45) 3318 1936
daria@rgo.dk

Rasmus Bjerring Larsen

Rådgiver, Transport og klima

(+45) 2889 4678
rasmus@rgo.dk