Klimafortællinger, der rykker
Kan man lave journalistik, der giver læserne lyst til at ændre adfærd og engagere sig i klimaet? Det vil vi undersøge nærmere sammen med LIV-medierne i København.
Kan journalistikken være med til at skubbe samfundet i en grønne retning? Kan man give artikler form og indhold, der vækker folks lyst til at handle og tage del i den grønne omstilling? Og kan man gøre dette ved hjælp af viden fra adfærdspsykologien?
Sammen med en bæredygtighedspsykolog, en journalist og LIV-medierne i København udvikler vi temaer og artikler, der skal give stof til eftertanke og inspirere andre til at engagere sig, handle aktivt og skabe forandring.
Til det har vi valgt at arbejde med to spor: Det første handler om mennesker i København, der har valgt at gøre en forskel for klimaet. Det kan være på arbejdspladsen, lokalområdet eller noget helt tredje. Og dernæst stiller vi spørgsmålet: Hvordan ser det gode og grønne liv ud i fremtidens København?
Artiklerne liver bragt i København LIV i november og december 2022.
Serien ‘Klimahandling – mennesker som handler på klimakrisen’
To møder om året kan flytte noget: Sådan vil Jacob bruge sin stemme for klimaet
Som forælder til to små børn føles tiden meget knap for Jacob Rask. Men nu har han fået en idé til, hvad han kan gøre for klimaet med en forholdsvis lille indsats og mulig stor effekt. Han vil flytte byggeriet i en grøn retning. Se hvordan i artiklen.
Ea kæmper mod plastikplagen på operationsgangen
Operationssygeplejerske på Rigshospitalet Ea Heide Kusk bliver frustreret, når hun åbner kasser med operationsudstyr, proppet med unødig plastik. Derfor bruger hun sine pauser mellem kræftoperationerne på at få kolleger og producenter til at mindske overforbruget af plastik.
Beboerformand: – Vi redder ikke verdens klima, men hvis vi ikke går foran, hvem skal så?
Beboerformand Villy Sørensen er ikke bange for at tage de besværlige diskussioner med kommune og rådgivere for at sikre de grønneste valg for Folehaven.
Serien ‘Det bæredygtige København’
Liva fra Vanløse drømmer om et København med farver, omsorg og hvor alle har taget ansvar for at rydde op efter klimaskraldet.
Arkitekten drømmer om at tage gaderne tilbage: P-pladser skal skiftes ud med legepladser
Gaderne er byens største fælles område, så hvorfor har vi accepteret, at de bliver domineret af biler? Arkitekten Jakob Steen Christensen drømmer om en by, hvor alle københavnere rent faktisk har lyst til at blive i weekenden.
Alexandra Freltoft: I fremtiden er oaser og pauser en naturlig del af storbylivet
I dag suger byen energi og ressourcer ud af indbyggerne, men hvis det står til Alexandra Freltoft, bliver fremtidens København en by, der gør det modsatte.
Projektperiode: Maj-november 2022
Finansiering: Projektet er støttet af KR Foundation.
Samarbejdspartnere: København LIV, journalist Sofie Hviid fra Klimajournalisterne og Ph.d. i bæredygtighedspsykologi Simon Elsborg Nygaard.