Rådet for Grøn Omstilling i alliance om vind og sol på land

9. oktober 2023
Rådet for Grøn Omstilling er gået med i Alliancen Vedvarende Energi (AVE) for at sætte ekstra turbo på opstillingen af vindmøller og solceller på land.

For at sætte skub på udviklingen af mere vedvarende energi på land er vi gået med i en alliance sammen med Dansk Erhverv, Vestas, European Energy A/S, Eurowind Energy, Green Power Denmark, BeGreen, Skovforeningen, Landbrug & Fødevarer, Norlys, NRGi og Andel om denne vigtige sag.

Sol- og vindenergi er nemlig den reneste og billigste strøm, vi kan få. Og lige nu kan det kun gå for langsomt med at få mere vedvarende energi i Danmark, så vi kan frigøre os hurtigere fra de fossile brændsler.

Hvordan gør vi så det bedst muligt? Det er det store spørgsmål, som vi er med til at debattere. Det gjorde vi bl.a. den 9. oktober på ’Konferencen for vedvarende energi på land’, der satte fokus på, hvordan vi kan sikre en hurtigere udbygning med vedvarende energi. Herunder hvordan vi får kommuner, udviklere og borgere med på bølgen.

Til det inddrager vi historier fra projektet ‘Yes in my backyard’, hvor vi er ude i landet og tale med folk, der i deres lokalsamfund selv foreslår vindmølleprojekter, solcelleanlæg, termonet og energifællesskaber. For hvad kan vi lære af dem, hvad virker, og hvordan ser de på, hvad der sker med VE i deres nærområde?

Læs mere om YIMBY-projektet her.

Og læs mere om vores arbejde med fremtidens fossilfri energisystem.

Kontakt

Bjarke Møller

Direktør

(+45) 5156 1915
bjarke@rgo.dk

Jens Dahlstrøm Iversen

Seniorrådgiver, Energi

(+45) 3318 1932
jens@rgo.dk

Julie Bangsgaard Abrahams

Seniorrådgiver, Energi

(+45) 3318 1944
julie@rgo.dk