Webinar om EU’s CO2-kvotesystem

24. marts 2021
Med 113 tilmeldte og tre interessante oplæg til Rådet for Grøn Omstillings webinar 'EU’s CO2-kvotesystem – på vej mod succes?' var scenen sat til en spændende eftermiddag den 23. marts 2021.

Rådet for Grøn Omstilling ønskede at stille skarpt på EU’s CO2-kvotesystem og dets rolle i den grønne omstilling.  

De seneste år har kvoteprisen nemlig udviklet sig helt vildt. Men hvor går det hen herfra? Kan vi ramme en CO2-pris over 1000kr/ton før 2030, eller vil prisen kollapse igen?

Dette, og meget mere, blev berørt denne eftermiddag i selskab med Frederik Silbye fra Klimarådet, Lars Koch fra Dansk Energi og MEP Niels Fuglsang fra Socialdemokratiet. 

Frederik Silbye, der er chef for tværgående analyser, samfundsøkonomi og kvalitetssikring hos Klimarådet, indledte webinaret med en indflyvning til Kvotesystemets ABC og dets betydning for dansk politik. Herefter fortalte EU-Chef hos Dansk Energi Lars Koch om udfordringer og muligheder ved kvotesystemet. Nogle af hans hovedpointer var, at EU skal introducere mindstepris på CO2-kvoter, udfase brugen af gratis kvoter og udvide til andre sektorer. Til sidst fortalte Niels Fuglsang, medlem af Europa-parlamentet for Socialdemokratiet om, at EU skal øge tempoet for udfasningen af kvoter, så det bliver dyrere at forurene.

Nedenfor kan du se en videooptagelse af webinaret.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept

Arrangementet blev afholdt af Rådet for Grøn Omstilling med støtte fra Europa-Nævnet.

For yderligere information:

Claus Ekman

Forhenværende direktør (indtil 2022)

Eva Frisdahl Staal

Projektmedarbejder i kommunikation

Tlf: 2287 0804

Email: eva@rgo.dk