Hvor godt virker mobile luftrensere?

20. september 2022

Hvornår: Onsdag d. 16. nov. Kl. 9.00-12.00 (morgensnack fra 8.30)
Hvor: Ingeniørhuset i København eller online.

Deltagelse er gratis.

Luftforurening er en af danskernes største risikofaktorer, og da vi samtidig opholder os størstedelen af vores liv indendørs, så er salget af mobile luftrensere til at forbedre luftkvaliteten i vores boliger steget markant de seneste år. Men hvor godt virker forskellige luftrensere, og hvor meget nedbringer luftrenserne den mængde luftforurening vi indånder ? Hvor effektive er luftrenserne sammenholdt med emhætter, udluftning og mekanisk ventilation ? Er luftrensere effektive til at fjerne vira ? Kan nogle luftrensere selv producere problematiske stoffer ? Få svar på en række af disse spørgsmål, når Teknologisk Institut, Forbrugerrådet Tænk og Rådet for Grøn Omstilling præsenterer resultater fra laboratorietest af 28 forskellige mobile luftrensere – og test af 8 luftrensere i en privat bolig. Testene og mødet er finansieret af den filantropiske forening Realdania og Grundejernes Investeringsfond gennem projektet Mobile luftrensere – hvor godt virker de?

Mødet arrangeres af IDA Grøn Teknologi, Rådet for Grøn Omstilling, Forbrugerrådet Tænk og Teknologisk Institut i samarbejde med IDA Miljø, IDA Byg, IDA Sundhedsteknologi og AstmaAllergi Danmark.

Program:

8.30-9.00: Morgensnack, kaffe og registrering

9.00-9.10: Velkomst Michael Søgaard Jørgensen, formand for IDA Grøn Teknologi

9.10-9.30: Hvorfor er et godt indeklima vigtigt Geo Clausen, professor, Environmental and Resource Engineering: Indoor Environment, DTU.

9.30-9.50: Laboratorietest af 28 mobile luftrensere Freja Rydahl Rasmussen, konsulent, Teknologisk Institut

9.50-10.20: Pause

10.20-10.40: Praktiske test af 8 luftrensere i privat bolig Kåre Press-Kristensen, seniorrådgiver, Rådet for Grøn Omstilling

10.40-11.00: Testresultaterne i et forbrugerperspektiv Christel Søgaard Kirkeby, projektleder, Forbrugerrådet Tænk

11.00-12.00: Fælles debat: Skal vi rense luften i vores boliger?

For yderligere information:

Kåre Press-Kristensen

Seniorrådgiver, Luftforurening

Mobil: 2281 1027
Email: kaare@rgo.dk

Download programmet her: