Vinder af Kend dit Klimaaftryk: Lone Thomsen vinder personlig klimarådgivning

6. juli 2021
I en travl hverdag kan det virke uoverskueligt at skulle omstille sit liv i en mere klimavenlig retning. Men der er rigtig mange ting, man med lette greb selv kan gøre. Disse muligheder satte vi fokus på i kampagnen Kend dit Klimaaftryk.

Kampagnen varede seks uger bestod af en klimatest, hvor man kunne teste sine vaner og være med i konkurrencen om et besøg af vores klimarådgiver Kåre Press-Kristensen. Den heldige vinder blev, Lone Thomsen, der blev meget glad for præmien:  

Lone Thomsen, vinder af Kend dit Klimaaftryk

“Jeg gør i forvejen rigtigt meget for at passe på vores klima og natur. Jeg bor i et sommerhus, hvor haven gror vildt med vilje, og jeg tænker meget over mit forbrug og mine madvaner. Og så kan jeg godt lide en udfordring, så det bliver spændende at se, hvad klimarådgiveren foreslår mig af forandringer.”  


Også Kåre Press-Kristensen glæder sig til mødet: 

 “Jeg glæder mig rigtig meget til at møde Lone og få mulighed for at se, hvordan hun lever, hvordan hendes hverdag er og ikke mindst til at komme med forslag til, hvordan hun med fordel kan mindske sit klimaaftryk.”  


Nogle vaner vejer tungere   

Kåre Press-Krisenten, Klimarådgiver i
Rådet for Grøn Omstilling

Kåre Press-Kristensen har tidligere rådgivet mange familier om deres klimabelastning og herfra står det klart, at det oftest er familiernes transport-, forbrugs- og madvaner, der er betyder noget for, hvor meget deres livsstil belaster klimaet.   

Familierne får som regel en ordentlig øjenåbner, når vi gennemgår deres resultater sammen. Lige pludseligt bliver det meget tydeligt, hvad de selv bør ændre. Det kan fx være at skære ned på antallet af flyrejser eller vælge et andet transportmiddel til og fra arbejde. Men det kan også være nedsætte kødforbruget til et par dage om ugen, eller starte en deleøkonomi med naboerne eller familien, hvor man låner boremaskiner, græsslåmaskiner, haveredskaber mv., så man ikke behøver at have alting selv,” siger Kåre Press-Kristensen.  

Målet med at klarlægge familiernes klimaaftryk er således ikke at lave forbud for den enkelte familie men at bevidstgøre, hvordan den adfærd og de handlinger, de udviser i hverdagen, påvirker klimaet. På den måde bliver det lettere at forholde sig til, hvordan man med mindre indsatser kan tage mere klimavenlige valg i hverdagen.  For yderligere information:

Trine Seidelin Hagen

PR- og presseansvarlig

(+45) 3318 1946
trine@rgo.dk

Læs også...