Europa-Parlamentsvalget 2024

Valget til Europa-Parlamentet i juni kan få meget stor betydning for klima, miljø og biodiversitet

Den grønne omstilling af vores samfund herhjemme og internationalt er afhængig af, hvad der bliver taget af beslutninger på EU-plan. Derfor vil RGO op til Europa-Parlamentsvalget den 9. juni udbrede viden til alle, der interesserer sig for de store grønne dagsordener i fællesskabet.

Tilbage i 2019 var valget præget at et massivt fokus på klima med efterfølgende aftaler om Green Deal og mere ambitiøse klimamål, både i EU og flere af medlemslandene. Nu bliver sammensætningen i det nye Europa-Parlament afgørende for, om EU fortsætter den grønne vej, eller om ambitionerne bliver rullet tilbage til stor skade for den grønne omstilling af vores samfund.

På denne side informerer vi om vores EU-debatmøder, og du kan også finde vores nyeste kronikker, artikler og publikationer om EU.

Overblik over klima- og miljøpolitik i EU

Savner du et overblik over, hvilke dagsordner inden for klima og miljø, der er på spil i EU lige nu? Så se mere på denne side Et grønt EU. Her sætter vi løbende fokus på nogle af de vigtige emner, aftaler og strategier, som politikerne arbejder med i Bruxelles.

Læs mere om EU og den grønne omstilling

Kontakt

Bjarke Møller

Direktør

(+45) 5156 1915
bjarke@rgo.dk

Jeppe Juul

Transportpolitisk chef

(+45) 3318 1948
jeppe@rgo.dk

Julie Bangsgaard Abrahams

Seniorrådgiver, Energi

(+45) 3318 1944
julie@rgo.dk

Ulrikke Nelboe Møllegård

Rådgiver, Cirkulært byggeri og ressourcer

(+45) 2855 4865 ulrikke@rgo.dk

Niklas Sjøbeck Jørgensen

Rådgiver, Fødevarer og bioressourcer

(+45) 3318 1945
niklas@rgo.dk