Vi har valgt at fokusere på omstillingen til mere plantebaseret fødevareproduktion direkte til mennesker og mere bæredygtig animalsk fødevareproduktion gennem ændringer i husdyropdræt. Da projektet har et specifikt fokus på de forretningsmuligheder, der er bundet til mere bæredygtig fødevareproduktion og på de økonomiske potentialer for landmænd specifikt, har casestudierne fokus på primærproduktionen i landbruget, tilgængelige teknologier og områder med store eksisterende volumenpotentialer og derved store potentialer til at reducere fødevareproduktionens miljømæssige fodaftryk.

Herunder finder du de 8 meget forskellige cases – 4 fra Danmark og 4 fra Sverige. Disse casestudier er eksempler på nye mere bæredygtige fremgangsmåder til fødevareproduktion. De er også en kilde til viden om potentialet og de barrierer, som disse landmænd og andre fødevareproducenter er stødt på undervejs.

Hvis du vil vide mere om hvad bl.a. disse cases har bidraget med af viden om og forslag til en omstilling til et mere bæredygtigt landbrug, kan du snart læse vores rapport for projektet, der udkommer om kort tid. Du kan også dykke ned i visionsrapporten Fra Foder Til Føde, som vi udgav i november 2020 sammen med 5 grønne organisationer.