Et rent hav for alle

Danmark er omgivet af hav. Et hav, som mange af os har en stærk tilknytning til. Men under overfladen vokser problemerne. Havmiljøet er under pres fra rigtig mange sider.

I Rådet for Grøn Omstilling sætter vi fokus på en række presfaktorer, herunder forurening med næringsstoffer fra landbruget samt miljøskadelige kemikalier fra særligt skibsfarten og vores uhensigtsmæssige forbrugsmønster.

Havets dårlige miljøtilstand rammer både økosystemer, turisme og erhverv. Og hvis vi fortsat skal nyde godt af havets ressourcer, skal vi stille krav til vores brug af og udledning til havet. Derfor sætter vi med projektet ’Et rent hav for alle’ skub på de processer, som i dansk sammenhæng skal forbedre havets tilstand og sikre fremtidens rene havmiljø.  
 
Vi stiller skarpt på en række områder, som bidrager til forureningen af havet, ligesom vi søger indflydelse på de relevante beslutningsprocesser gennem formidling og dialog med beslutningstagere i hele spændet fra private aktører, kommunale udviklingsprojekter, over den nationale regulering til processerne i EU og IMO. 

______________________________________________________________________________
Periode: 2021-2025

Finansiering: Projektet er støttet af VELUX FONDEN og løber over de næste 4 år

Projektsamarbejde: Aarhus Universitet og Dansk Miljøteknologi
______________________________________________________________________________

Kontakt

Lone Mikkelsen

Seniorrådgiver, Kemikalier og cirkulær økonomi (på barsel)

(+45) 3318 1934
lone@rgo.dk

Niklas Sjøbeck Jørgensen

Rådgiver, Fødevarer og bioressourcer

(+45) 3318 1945
niklas@rgo.dk

Del på sociale medier